söndag 29 juni 2008

China Glaze imMaterial Gurl Collection

China Glaze imMaterial Gurl Collection gjorde inte så mycket väsen av sig då den släpptes. Inte så konstigt kanske att den försvann lite, med tanke på att de båda föregående kollektionerna från märket - Ink och OMG! - var så högljudda och uppmärksammade.
I kollektionen ingår:
- Atelier Tulle
- Vintage Crepe
- Mom´s Chiffon
- Second-Hand Silk
- Heirloom Organza
- Designer Satin





imMaterial Gurl är inget för mig var min första tanke när jag såg bilder på kollektionen, nyanserna känns lite off och jag misstänkte att de inte skulle gå särskilt väl ihop med min hudton (det är alltid svårare att träffa rätt med krämlack). Designer Satin stod ändå ut, och jag ångrar inte för en sekund mitt köp. En så ljuvlig nyans av mättade hallon!



Designer Satin känns som en "året runt"-färg, varken för bright somrig eller för dovt höstig - den perfekta medelvägen. Jag kan också meddela att jag har fått ett supersug efter Heirloom Organza, flaskbilden ser lagom "leverpastej" ut - men när jag nu har sett lite swatches på lacket så ser det otroligt lockande ut.

fredag 27 juni 2008

Nic´s Sticks by OPI


Senast ut är ett gäng nagellackspennor från Nicole by OPI. Du skakar och klickar fram önskad mängd. Sen är det bara att lacka på!
Dessa ser otroligt intressanta ut.
Nailed vill ha!
//Rouaa

Nailtini Classic Rita


Tidigare i veckan presenterade vi The Ritas från Nailtini, jag var direkt tvungen att testa den gula i skaran Classic Rita. Som citronsorbet, med en aning lime i. Gillas! Synd bara att bilden inte visar de subtilt blåa skimmerkornen man kan ana i lacket "live". Det ger nyansen en så snyggt krispig ton.

onsdag 25 juni 2008

Cake Walk - Triplemint Foot Creme


Skäm bort fötterna med vår näringsrika och lyxiga blandning av avokadoolja och mangosmör.Ren mentol och eteriska oljor från grönmynta och pepparmynta ger en pirrande känsla i små fossingarna.Det här är verkligen kungen bland fotkrämer. Lite ödmjukhet? Nej, sådant sysslar vi inte med. - säger Inezza

Come to Mama! säger Nailed

tisdag 24 juni 2008

Nailed testar - HandsDown


Vid min senaste beställning från Head2Toe slank det ner en packe pads för nagellacksborttagning. De såg ut att vara i en perfekt storlek, luddfria och med fin greppyta. Men hallå, ser ni vilken fjompig liten bit jag håller mellan fingrarna? Som en kleenex, fast med en aning mer styrsel. Men vad hjälpte väl det. Efter mycket om och men har jag lyckats få bort två tredjedelar av lacket från nageln, och då är rutan snustorr! Removerpåfyllning efter en knapp nagel, skulle inte tro det.

Nailed spanar på "Ritas" från Nailtini!


För ett par veckor sedan berättade vi om märket Nailtini som finns hos den svenska webshopen Inezza. Idag kikar vi närmare på tre lack ur sortimentet, låt mig presentera The Ritas!
Mango Rita beskrivs som frostad mango, men det är lite missvisande då tonen är varm och guldskimrande.
Strawberry Rita är skimrande knallrosa och ser smarrig nog ut att ätas.
Classic Rita är ljust citronfärgat med en hint av isigt blått skimmer.
Hos Nailed swatchas det för fullt, och sugen på en drink blev jag också ;)

NYX Techno


Det där rosa blev inte långlivat, så senaste dagarna har naglarna prytts av bjärt lupinlila Techno från NYX.
NYX är ett amerikanskt budgetmärke med smink i alla möjliga och omöjliga nyanser. Lite dyrare blir det naturligtvis om man vill få produkterna hitskickade, men jag skulle nog vilja säga att det är värt det. Cherry Culture har märket, annars är ebay ett hett tips.

söndag 22 juni 2008

Vampiga naglar!


Vår gästskribent Sminkan ger oss storyn bakom det vampiga nagellacket.

Termen vampig förekommer frekvent när det handlar om nagellack. På www.nailgal.com kan man söka bilder under kategorin Vampy och på bloggar och i forum beskrivs färger med det ordet. Vampiga naglar… För mig är det blodrött men de färger som menas är förutom det även de mörka, dramatiska röda. De vinröda, purpurtonade och även djupt brunröda. Ibland verkar man räkna in alla mörka färger som till exempel svart och blått också.
Uttrycket vamp kommer från stumfilmens tid. Det har sitt ursprung i en film som hade en dikt av Kipling, ni vet, han med Djungelboken, som förlaga. Dikten var ”The Vampire” och genast förstår vi alla kopplingen! Samma attribut som vampyren fast utan huggtänderna blev vampens kännetecken. Blek hy, mycket smink och mörkt hår dramatiska kläder i mörka färger. Långa naglar lackade i mörka nyanser. Vampen var den sofistikerade, lockande femme fatalen, hon som var kvick och slagfärdig och mystisk och självständig. Vampen förförde och förgjorde män lika lätt som vampyren förförde och förgjorde sina offer. Med tiden blev dock vampen något annat. En sexuellt utmanande kvinna i tight klänning som ibland görs lite löjlig. Fortfarande vill jag dock hellre vara vamp än den stjärnögda och hemvävda flicka som får gå hem med hjälten i slutet av filmen. Dessutom föredrar jag China Glaze Vampy framför Essies Blushing Bride, hur sött det än är med ljusrosa…
Vampiga naglar var alltså temat. Jag gillar ju mörka färger på nagellack och har samlat på mig en del mörkröda, purpurtonade och blodröda lack. Trender kommer och går, man vill ha neon eller pastell, skimmer eller kräm. Men vampiga naglar finns där hela tiden. Kanske mer av ett höstligt tema, men man kan inte helt räkna ut den vampiga nageln på sommaren heller. Ibland är man bara så sugen på ett djuprött lack. Det är elegant och sofistikerat, alltid snyggt och passar alla.

//Sminkan (sminkan.blogg.se)

lördag 21 juni 2008

NOTD Nivea Turbo Goldpink


Idag var jag sugen på nåt sött och riktigt girlie, Nivea Beautés Turbo Colour i nyansen 06 Goldpink kändes perfekt för detta. Och färgen är verkligen söt! Dessvärre är lacket i sig ingen höjdare, finishen är mycket mer metallic än jag trodde och penseldragen syns ganska tydligt när det torkar. Dessutom har ett par av naglarna missprytts av en mängd små bubblor.
Jag kan tycka att det är rätt märkligt att det fortfarande fokuseras så mycket på att ta fram nagellack som "torkar på 45 sek", idag finns det ju så många bra snabbtorkande överlack på marknaden. Visst är Niveas Turbolack yttorrt på ett par minuter, men detta är antagligen också anledningen till lackets brister. Nu är Goldpink det första lacket i serien jag testat så jag ska inte döma ut det helt, vi har ju sett förr hur kvaliteten kan skifta från nyans till nyans.

fredag 20 juni 2008

Nailed testar - ChG Orange Cuticle Oil



Så var det dags för ytterligare en premiär här på Nailed, recensioner! Vi har valt att kalla kategorin Nailed testar och vi hoppas kunna bjuda på många tankar kring intressanta produkter framöver. Först ut är China Glaze Orange Cuticle Oil (98kr hos Eleven).
Eleven beskriver produkten såhär:


Denna olja ger näring till dina nagelband och stärker på samma gång naglarna. Arbetar på djupet och gör snabbt dina nagelband mjuka samtidigt som naturliga naglar får ökad flexibilitet och styrka. Artificiella naglar får nytt liv. Innehåller en unik kombination av fem vårdande oljor: jojoba, ris och antioxidantrika vitaminerna A, C & E för att hjälpa torra, skadade nagelband. Botaniska extrakt agerar naturligt lugnande och antiseptiskt.


Nagelbandsolja är ett måste för mig, dels så har jag torra nagelband av naturen och det är visserligen aldrig snyggt men värre är såklart att det kan vara riktigt smärtsamt i perioder. Men jag har också fejknaglar, en investering som det vore alldeles korkat att inte sköta om ordentligt.
Det första som slog mig när jag började använda China Glaze Orange Cuticle Oil är den fräscha doften, det doftar verkligen apelsin - inte sådär trist syntetisk utan väldigt behagligt och somrigt. En svår doft att pricka in, men ChG har lyckats!


Jämfört med andra "typiska" nagelbandsoljor så känns Orange Cuticle Oil lite torrare, den är naturligtvis oljig men mindre flottig om ni förstår hur jag menar. Den sjunker snabbt in i huden vilket gör China Glaze till ett utmärkt val när man är i farten.
China Glaze Orange Cuticle Oil får fyra av fem knallrosa lack i betyg från oss här på Nailed. Kort och gott en bra och prisvärd olja med fräsch doft.

torsdag 19 juni 2008

NOTD Translucent Tangerine


Idag var jag och mös hos nagelteknologen igen, jag var sugen på att testa mer från CNDs Plexi Pop så denna gång fick det bli Translucent Tangerine. Lacket har en otroligt fräsch och somrig aprikos ton med mycket guld och en hint av multifärgat skimmer.
Tipparna lackades med Retro White från samma kollektion och mjukades sedan upp en aning med skimriga Smooch.

onsdag 18 juni 2008

Zoya för The Hills älskare


Nuförtiden så finner man lack som har med det mesta att göra.
Lack med en speciell applikator för att underlätta när man vill rita mönster direkt på nageln, lack med roliga namn, lack som ändrar färg efter ens kroppstempratur, precis som med ringarna man hade förut osv.
Nuförtiden så finns det även lack som är döpta efter tjejerna från The Hills. Vad finns det mer att kräva från The Hills älskarnas sida?
Skämt åsido. Nyanserna ser riktigt sommarläckra ut.
Nyanserna är döpta efter tjejerna såsom LC, Heidi, Audrina, Whitney, Lo och Elodie.
Vilken nyans är din favorit?

//Rouaa

måndag 16 juni 2008

Ruby Pumps



Jag känner mig som Dorothy (Judy Garland) i The Wizard of OZ när jag tittar på mina naglar.
Ruby pumps från China Glaze är ett underbart lack som snabbt har blivit en favorit här hemma, men ack så svårt det är att fånga den rackarn på bild!
Jag har redan hunnit lacka naglarna ca. 3 gånger med detta lack och jag fick det för ca. en vecka sen bara! Då förstår ni hur kär jag är i detta lack! Det var kärlek vid första ögonkastet.

//Rouaa

Frankenlack



Frankenlack är ett begrepp vi har kunnat läsa på olika bloggar lite överallt. Bl. a MakeupMyLack Sanna är flitig när de kommer till frankenlack.
Min mamma är den första jag känner till som håller på med just frankenlack. Att franka ett lack innebär att man blandar ihop sin egen nyans. Sitt eget lack helt enkelt.
Jag höll på med detta innan, men tröttnade ganska snabbt. Förra veckan tog jag upp det igen och då föddes mitt nya neon koralliga lack!
En blandning av Mavala paris, H&M dashing Diva, China Glaze Orange knockout och China Glaze Rose among thorns ger dig detta!

//Rouaa

söndag 15 juni 2008

Nailtini


Nailtini är ett märke som har funnits hos svenska webshoppen Inezza sen oktober förra året. Jag har tidigare testat en del av lacken och gillar idén skarpt. Nailtini, ni ser cocktailkopplingen... tanken är att vi likt en drink ska mixa våra lacklager i oändliga kombinationer.
Men först tänkte jag att vi skulle kika närmare på lite av det övriga sortimentet från Nailtini, här finns nämligen en hel del spännande för både mani- och pedikyr.

Club Soda Fizz - Nail Whitening Soak, bleker ner missfärgningar på naglarna och mjukgör nagelbanden.
Cocktail Napkins - Nail Polish Remover Squares, smarta rutor fyllda med acetonfri remover i smidig förpackning "att ta med".
Coco Loco Smoothie - Mani/Pedi Sugar Scrub, en skrubb med exfolierande sockerkorn, mjukgörande kokosmjölk och nötolja, väldoftande ananasextrakt... Piña Colada anyone?
Hot Buttered Rum - Hand & Foot Cream, mjukgör dina händer och fötter med sin krämigt vispade blandning av shea- och kakaosmör, toppad med en dos romextrakt.


Åter till lacken, vi är alla vana vid att grunda, lacka och toppa när vi fixar våra naglar - med Nailtinis idé inspireras vi att ta detta ytterligare ett steg. Med varierande grund och topp kan vi få ut massor av varianter på ett och samma lack.

Mixer Nail Base Colors, välj en mörk grund för att göra ditt lack några snäpp djupare eller en ljus för att ljusa upp.
Straight Up Color Nail Lacquer, välj mellan massor av snygga nyanser att använda för sig själva eller ihop med mixer och topp.
Topper Top Coats, nu är det dags att välja finish - guldskimrande, glittrigt eller kanske iriserande i regnbågens alla skiftningar.

lördag 14 juni 2008

China Glaze Turned Up Turquoise


Endast tidsbrist fick mig att behålla förra manikyren såhär länge, jag trivdes aldrig riktigt i Give Me A Coral Sometime. China Glaze Turned Up Turquoise skaffade jag i våras tillsammans med ett par andra lack ur Ink kollektionen, idag är första gången jag testar det. Spontant känns detta som en nyans jag får bära för att den är kul, den är inte smickrande nånstans för min hudton.

onsdag 11 juni 2008

NSS: Mavala #98 Marrakech



Nästa på tur är Melina att visa oss sitt lack. Melina som driver bloggen Melinas tyckte att vi hade för lite från Mavala i bloggen och därför ville hon bidra med lite bilder.
Det tackar vi för!

//Rouaa

tisdag 10 juni 2008

NSS



Ännu en omgång av NSS idag!
Här har vi Kristinas naglar lackade i nagellacket Electric som finns att köpa på H&M.
Såhär skriver Kristina, som ni hittar på bloggen Eye On Beauty, om varför hon har valt denna nyans:
"Dagen till ära, Sveriges första EM match och allt, blev det blått."

//Rouaa


måndag 9 juni 2008

Mina damer och herrar...



Låt mig presentera Nail(ed) Street Style (NSS)!
I Nail(ed) Street Style så kommer vi att visa upp andra människors lack för dagen. Självklart får ni mer än gärna även skicka in era egna bilder som vi sedan kommer att lägga upp här.
Först ut är min vän och skönhetsbloggerskan Nathalie som diver bloggen Lipstick Jungle.
Nathalie köpte det nya lacket från IsaDora som har en wide brush effekt. Nyansen är Sugar Rose #635.

//Rouaa


söndag 8 juni 2008

OPI Give Me A Coral Sometime


Give Me A Coral Sometime fick bli det första lacket ur OPIs Retro Fun In The Sun att testas. Kollektionens lack är alla skira vilket innebär många lager för full täckning (om man nu vill ha det). Har man i grunden en snygg ton på sin nagel så kan det vara riktigt läckert att hålla det skirt även med färgglada lack, men i det här fallet är ett lager tyvärr inte tillräckligt för att det ska bli ett jämnt och snyggt resultat. Med två lager är det visserligen jämnt men nu ser det mest ut som ett lack med dålig täckning så ett tredje känns som ett måste.
Blixten överdriver den blåa tonen i lacket, men jag hade ändå gärna sett att Give Me A Coral, väl på nageln, hade visat upp lite mer av det guldiga skimret det innehåller. Ska bli spännande att se hur de övriga lacken beter sig!

Essie Neon Collection


Äntligen Essie! Ja, just äntligen är ett passande ord i dessa sammanhang. Essie, som har skapat några riktiga klassiker genom åren, har haft otur med sina kollektioner de senaste säsongerna. De har legat ett par steg efter trendmässigt, och även om det funnits fina nyanser så har sammansättningen av kollektionerna ofta varit rätt märklig.

Essie är naturligtvis ingen trendsetter med sin neonkollektion, men denna gång går i de iaf i takt med trenden som råder. Att jag hojtar äntligen beror på att jag tycker att de har valt helt rätt när det gäller de här färgerna, det är inte totalt neonskrikigt (det där gör ändå China Glaze så mycket bättre) utan en aning mildare mer fruktig variant på temat. Kul! Och ser ni den gula, ja ta mig tusan, kan det vara den där perfekta krispigt citrongula nyansen jag är på jakt efter men som har varit så svår att hitta?
Finns hos H2T!

Ni vann Innocence!

Vi har under veckan lottat ut 5 lack i nyansen Innocence från China Glaze här på Nailed. Grattis till alla vinnare!

Pernilla Gustafsson
Sandra Hanouch
Jessica Nordin
Sandra Alvarsson
Madeleine Lindermann

fredag 6 juni 2008

Nouba Mini Nail Polish



Men titta, vi behövde ju inte vänta särskilt länge alls på fler lacknyheter hos Eleven. Nyligen tog man in makeupmärket Nouba, och däribland deras nagellackssortiment. Minilacken lockar mig allra mest, ser de inte ut att vara alldeles fantastiskt fulla med vackert skimmer? Lite brända toner som de här känns väldigt "sensommar" för mig. Framåt slutet av juli, början av augusti - när man är lite trött på både pasteller och bjärta färger, då sitter Noubas Mini Nail Polish som en smäck!

Missa inte tävlingen!

Fram till kl 1500 imorgon lördag pågår tävlingen om fem lack i nyansen Innocence från China Glaze!

torsdag 5 juni 2008

OPI Retro Fun In The Sun


Retro Fun In The Sun är en av sommarkollektionerna från OPI för året, jag är inte helt säker på att den säpps i Sverige (någon som vet bestämt besked?), men kan shoppas hos både Head2Toe och 8ty8.
Kollektionen har inspirerats av Pin-Up flickornas retro glam, i sommar ska naglarna vara flirtiga! Sex skimrande nyanser har man skapat.


Peach-a-Boo!
Sit Under the Apple Tree
Lemonade Stand by Your Man
Give Me a Coral Sometime
Sea Ya Later, Sailor!
Calendar Girl


H2T hade en faslig leveranstid denna gång, så jag har fått längta länge efter mina retro-lack. Jag shoppade på mig fyra av sex nyanser, spontant efter en första snabbkik känns Sea Ya Later, Sailor! som den mest slående av dem.

H&M Great Locks



Idag swatchar jag ännu ett budgetlack! H&M Great locks tillhör serien av lack som nyligen landade i butikerna.
Det är en lila-fuchsia nyans som skimrar och gnistrar som inget annat, men är samtidigt fungerande som vardagslack.
Vad gäller täckningen så är det en annan femma. Great lock är ett skirt lack. det kräver sina tre lager för att bli täckande. Och det är ju inte det vi på nailed strävar efter. Att ha på många lager dvs.
Men iallafall... Lacket är fint och det håller bra. För ca. 30 kr kan man lacka på med 3 och t.o.m 5 lager!

//Rouaa

onsdag 4 juni 2008

Ge mig ett Z, ge mig ett L... äsch


Ja, nu är iallafall jag redo. Heja Sverige!

Depend #126


Snart är det den 6:e juni och vad är det då? Jo Sveriges nationaldag!
Låt oss då inspireras av detta budgetlack från Depend. För endast 25 kr kan du få ett gäng flaggblåa naglar. Jag kan även tala om för er att denna färgen är helt underbar andra dagar med. Är du sugen på starka blåa naglar så är denna lilla flaska något för dig!

//Rouaa

måndag 2 juni 2008

NOTD ChG Rose Among Thorns



För ca. en vecka sen kom ett paket som bl. a innehöll detta underbara lack från Sminkan.
Jag blev genast kär i färgen. Efter ett lager så ser lacket neonrosa ut. Likt det neonrosa lacket från Depend, men efter andra lagret märket man skillnaden markant. Lacket blir mycket rödare, även om det forfarande drar åt rosa. På denna bild har jag haft tre hela lager. Och ett topplack. Även ett underlack i form av OPI Ridgefiller.
Jag kan meddela att China Glaze Rose among thorns inte är speciellt täckande och det kräver att man har på något lager till än det man har tänkt, men jag älskar det! Och det håller väldigt bra. Jag ska inte ljuga och säga att det inte drar blickarna till sig heller... För ojojoj vad folk glodde! Men sånt uppskattas! Mer färg åt folket!

//Rouaa

Vad blir helgens manikyr?


(OPI Dating a Royal, OPI The "It" Color)

På fredag är det Svenska Flaggans Dag och på lördag drar Fotbolls EM igång. Jag har planer på att lacka patriotiskt, i någon form - har du börjat fundera på helgens manikyr?
Medan du väntar på att lacket torkar: höj volymen, klicka på länkarna och njut av ett stycke fin svensk kultur och tidernas bästa EM-låt!

söndag 1 juni 2008

Depend sommaren 2008


Depend har totalt 48 olika nyanser i sitt gällande sortiment. Vår, sommar och höst uppdateras flera lack efter gällande trender och säsong. Sommaren 2008 får sortimentet nya tillskott i form av åtta fräscha färger och en ridgefiller (nr 3 på bilden). Från vänster ser vi: 130, 134, 129, 132, 135, 133, 136, 87, 131.