lördag 30 augusti 2008

Tävla med Nailed!



Nu är det dags för ännu en utlottning här på Nailed! Ni minns min förtjusning över skrubben och handkrämen från Cake som fina webshopen Inezza skickade?
Nu har märkets svenska distributör ordnat så att vi kan lotta ut ett ex av Milk Made Velveteen Hand Creme bland Naileds läsare, det tackar vi för!

Så, är du sugen? Maila ditt namn och adress till tavling(at)nailed.se, märk ditt mail "Cake". Senast på fredag 5/9 kl. 1700 vill vi ha ditt mail. Vinnaren kommer att dras slumpmässigt och presenteras under lördagen. Lycka till!

fredag 29 augusti 2008

Orly Gems - Dupes?

Två av lacken i Orlys höstkollektion kände jag direkt att det fanns "dupes" (dubletter, andra lack som är snarlika i nyansen) till i min egna samling bara genom att kika på flaskan. Det är alltid kul att sen jämföra lacken för att se hur nära släkt de egentligen är, som ni kommer att märka så är det här något jag inte har haft mycket övning i :)
Först ut är Golden Maharaja, min favorit i kollektionen skulle väl kanske kunna vara en tvilling till ChG Unplugged från vårens Ecollection?
Nja, Golden Maharaja är mycket rödare i tonen än Unplugged som är mer neutralt "brun".

Det andra lacket misslyckades jag totalt med, spontant kände jag att OPIs Yoga-ta get this blue! från India-kollektionen kunde vara en nära släkting - men icke. Väl swatchade kan man tydligt se att Yoga-ta är en helt annan typ av blå än Star of Bombay. Gillar man blått så behöver man definitivt båda!

Micro Cell 2000 Nail Vital


Jag har från tjusiga fejknaglar återgått till mina naturliga svaga små rackare till naglar, och söker med ljus och lykta efter en stärkare som klarar jobbet snabbt och effektivt. Eleven säljer Micro Cells Nail Vital, såhär skriver man om orginalet:

För starka, vackra naglar på 2-3 veckor!
Nail Vital hjälper dig till starkare, vackrare naglar "en gång för alla". Spröda, torra naglar får ny styrka och spänst på bara några få veckor. Nail Vital accelererar återuppbyggnaden av proteinmolekyler i nagelns hornlager.
Detta stärker dina naglar utan att påverka deras naturliga spänst och smidighet.Skadade naglar återfår sin styrka och spänst. Friska naglar behåller sin skönhet. Nail vital ger, förutom ökad styrka, dina naglar en vacker och naturlig lyster. Nail Vital kan därför användas som ofärgat nagellack, men även som underlag för vanligt färgat nagellack.

I sortimentet finns också Light&White, och Matt.

Light&White är till för oss som precis slutat med lösnaglar och vill satsa på våra egna naturliga. Det är samma aktiva ingredienser som i Orginal men de är mildare, man får starkare naglar på 4-6 veckor.

Matt har samma formula som Orginal men utan glans, vilket gör det perfekt för män eller för dem som har en arbetsplats där nagellack inte är tillåtet.

Produkterna kostar 129kr st.

onsdag 27 augusti 2008

Orly Gems - Swatches




Ikväll bildspammar vi Nailed med swatches på Orlys höstkollektion. Alla lack är i två lager utom guldgula Golden Jubilee som lackats i tre.
Mandalay Ruby är ett klassiskt rött krämlack. Som enda krämlacket i kollektionen sticker den ut, men ska enbart ett lack i en höstkollektion vara i kräm så ska det ju definitivt vara det röda.
Golden Maharaja är en riktig skönhet, för mig är det här den ädlaste av juvelerna i kollektionen.
Midnight Star är lite av en besvikelse, finishen är mer metallic än jag hade väntat mig. Färgen är urtjusig, men det blir lätt trista märken av penseldragen.
Golden Jubilee är så skirt att det nästan är omöjligt att få helt täckande. Tonen är inte helrätt för mig personligen, men jag ska testa att toppa andra lack med det och se vad som kan hända.
Sea Of Light såg rätt trist ut i flaskan, men när jag väl hade swatchat lacket så visar det sig vara en roligt Barbierosa liten godsak. Inte säsongstypiskt så det förslår direkt, men en färgglad kick kan vara precis vad man behöver mitt i höstrusket.
Star Of Bombay är ytterligare ett fantastiskt lack i kollektionen. Vid full täckning blir det
riktigt blåsvart och skimret är så subtilt att man bara ser det i vissa ljus.

tisdag 26 augusti 2008

Orly Gems

Orly har inspirerats av ädla stenar och juveler och döpt sin höstkollektion till Gems. Här följer flaskbilder på hela kollektionen, swatches och NOTDs kommer naturligtvis framöver här på Nailed.















söndag 24 augusti 2008

Vårda dina händer med Cake


Inezza är en av de svenska webshops som säljer det ljuvliga märket Cake Beauty. För ett par veckor sedan skickade de mig ett paket med Milk Made Smoothing Hand & Cuticle Buffer och Milk Made Velveteen Hand Creme.

Smoothing Hand & Cuticle Buffer är en oljebaserad sockerskrubb full av smarrigt doftande välgörare. Rör runt sockret i oljorna med den tillhörande skeden och häll sedan en liten mängd i handflatan. Massera sen smidigt bort döda hudceller, fokusera särskilt på dina nagelband. Skölj av händerna i ljummet vatten och klappa dem försiktigt torra med handduken.
Jag gillar särskilt att oljorna är av det "torrare" slaget, man kan använda skrubben dagtid eftersom man inte blir alldeles flottig utan bara mjuk och behagligt återfuktad. Doften är mysigt söt och trygg.

Velveteen Hand Creme har blivit en storfavorit här hemma. Krämen känns rik och ger ordentligt med näring, men går ändå hyfsat snabbt in i huden. Precis som skrubben är Milk Made Velveteen Hand Creme söt och varm i doften, är man mer doftkänslig så kan den nog uppfattas som "för mycket" men jag tycker den är superhärlig och använder den gärna till hela kroppen.



Högsta betyg enligt Nailed!

lördag 23 augusti 2008

Color Club Dance Musique


Color Club släpper två kollektioner samtidigt denna höst, här ser vi Dance Musique, 6 lack i shimmerfinish.
  • Feel The Beat
  • Velvet Rope
  • Slow Jam
  • Electronica
  • Groove Thang
  • After Hours

För mig är det de tre nedersta lacken som lockar mest, men samtidigt så har vi sett svart i oändliga varianter nu och Color Club känns en aning efter.


fredag 22 augusti 2008

ChG Liquid Leather + GOSH Rainbow


Självklart ska flakelack användas! Vad vore livet utan en massa skimmer och glitter?
Missförstå mig rätt nu... Jag tycker att China Glaze Liquid Leather är ursnygg, men om man är som mig, en person som byter lack varje dag. Ibland t.o.m 2-5 gånger per dag så nöjer man sig inte alltid med ett cremelack. Hur högblankt det än är.
Här ser vi den vackra och mystiska damen China Glaze Liquid Leather med en kjol som heter GOSH Rainbow!

/Rouaa

tisdag 19 augusti 2008

Nu är det du och jag Nail Envy... du och jag

Alltså det ä r rätt synd om mig. Idag kom ytterligare en leverans med nagellack, och jag har just fått lösa upp mina fejkisar. Satt hos nagelteknikern för en stund sedan och fick lite omvårdnad, "Nu blir det en kur med OPI Nail Envy för din del Helena, du får hålla dig ifrån lack och remover ett tag."
Buhuuu, jag har ju hela höstkollektioner att swatcha ju! Och så tvingas man gå naken!

lördag 16 augusti 2008

Vad händer här då?


Så här ser man ut när man löser upp sina akrylnaglar.

Jag har plockat bort mina fejkisar, alldeles själv och naturligtvis blir resultatet därefter. Men jag var tvungen, tipparna har spruckit i en rasande fart vilket medför att de lättare går sönder och det har de också gjort en efter en. Jag vet inte riktigt varför detta har hänt, det får nageltjejen berätta för mig när vi träffas nästa gång. Men kanske har det nåt att göra med min semestervecka i Bulgarien, badade en massa i både klor och saltvatten.
Hursomhelst så kommer jag att sporta korta naglar ett tag nu och hoppas på att OPI Nail Envy och mycket kärlek ska kunna få mina sköra naglar att växa till sig och bli tjusiga i sig själva.

Essie Forever Young


Forever Young ur Essies höstkollektion är vad mina naglar har sportat senaste veckan. Ett klassiskt rött lack med en snygg jellyfinish som tyvärr mattats ner en del då bilderna togs dag 3. Lacket är snyggt, men inte direkt jag.

torsdag 7 augusti 2008

Essie hösten 08

Ibland faller det sig himlans bra, strax efter att man presenterat höstens kollektion från Essie så dimper lacken ner i brevlådan! Vi kommer naturligtvis att visa upp dem som NOTDs allt eftersom, men vi kan väl börja med att kika lite på hur lacken ser ut i flaskorna och på nageltippshjul.


Kollektionen ser ärligt talat inte helt rolig ut om man bara kikar på flaskorna, flera av nyanserna är snarlika och bredden är inte särkilt stor när det gäller valet av färger.


Krämlack, krämlack och åter krämlack. Och hoppsan, men är inte de båda lacken här ovan som tagna ur Essies sommarkollektion?


Nåja, jag ska inte vara allt för neggo! Så fort jag drog penseln ur första flaskan insåg jag att det här var något helt annat än vad jag hade väntat mig!




Essies höskollektion är inte fylld av de halvtrista traditionella krämlacken som jag vid första anblick trodde, de har en oväntad skirhet som ger en spännande jellyfinish. På hjulen ovan ser ni lacken i ett lager.



Här har jag lackat tre lager. De tre första mörkare lacken är fortfarande inte helt täckande, men om resultatet är jämnt och fint kan det vara en riktigt läcker effekt. De tre ljusare lacken har full täckning, men ser fortfarande lite skönt geléaktigt "blöta" ut i finishen.

OPI hösten 08 - La Collection de France


Höstens kollektion från OPI tar oss med till Frankrike. Jag älskar OPIs teman och de gör mig inte besviken denna gång heller. Kollektionen består av 12 nyanser; klassiskt höstiga krämlack, ljuvligt skimrande godsaker och ett par rena måsten!



OPIs egna bilder är ju sorgligt missvisande, vi letar bättre bilder men kommer naturligtvis också att swatcha lacken så fort vi har dem hemma. Nagelforumet på Makeup Alley är en guldgruva, där hittar man redan nu bra swatches på samtliga lack i kollektionen. Väl värt ett besök om ni inte kan tåla er!
Mitt personliga förhandstips är att lacken Parlez-Vous OPI? ett dammigt violett krämlack och You don´t know Jacques! ett lite skitigare grått krämlack kommer att kännas roliga och unika att ha i sin samling.
Kollektionen består av:
  • Louvre Me Louvre Me Not
  • Parlez-Vous OPI?
  • You Don´t Know Jacques!
  • Tickle My France-Y
  • Bastille My Heart
  • I´m Fondue Of You
  • A Oui Bit Of Red
  • We´ll Always Have Paris
  • Eiffel For This Color
  • Baguette Me Not
  • Crêpes Suzi-Ette
  • Yes... I Can Can!

När detta inlägg skrivs finns kollektionen ännu inte uppe hos Head2toe eller 8ty8 men väntas i dagarna.

Vad gillar ni OPIs höstkollektion? Kommer ni att slå till på några lack?

Läs mer om hösten 08.

onsdag 6 augusti 2008

Essie hösten 08


När jag kikar på swatches och promotionbilder på Essies höstkollektion tänker jag spontant "säker". Här tar man inga direkta risker, det är tjusiga krämlack i rätt klassiska nyanser som gäller.
Jag hoppas att Essie satsar på att släppa något lite roligare i vinter som man gjorde förra året, eller varför inte en festlig julkolletion för en gångs skull? För som vanligt med Essie så är det lite, lite tråkigt. Snyggt och användbart, en klassisk och gångbar kollektion på den breda marknaden - men lite väl säkra kort för att det ska kännas kul.

Självklart återkommer vi med mer tyckande då vi har kollat in lacken live och hunnit swatcha en del.

Vad tror du om Essies höstkollektion?

Orly hösten 08 - Gems


Nej det är väl inte riktigt kul att prata höst än, men jag blir iaf uppiggad av tanken på alla ljuvliga nagellackskollektioner som är i antågande. Hösten innebär ofta maffiga färger, djupa nyanser och överdådigt skimmer - what´s not to like?
Orly har döpt höstens kollektion till Gems, och inte är det svårt att se att de sökt inspiration hos ädla stenar och juveler.
Orly har haft lite tråkiga säsongskollektionen då de hamnat i "sex nyanser av sockersött"-fällan, men det kan väl få gå an då det dyker upp klatshiga neoner och knalligt färgsprakande brights ibland. Gems känns hur som helst allt annat än tråkig, man har lyckats kombinera sex färger på ett kul tema, som skiljer sig både i nyans och finish men som alla känns höstigt heta. En kollektion att köpa i sin helhet kanske?
Kollektionen består av:
  • Mandalay Ruby (creme)
  • Midnight Star (shimmer)
  • Golden Jubilee (shimmer)
  • Sea Of Light (shimmer)
  • Star of Bombay (shimmer)
  • Golden Maharaja (shimmer)

En röd krämis behövs i varje höstgarderob, klassiskt och vampigt på samma gång. Lila är aldrig fel! Den guldiga trenden håller i sig och vi ser den på flera håll bland höstens makeupkollektioner. En knalligt rosa skimrig sak, yes please! Och blått, ja färgen har bevisligen gått från trend till standard.

Kollektionen finns nu uppe hos 8ty8.

Vad tror ni om Orlys höstkollektion, något lack som lockar särskilt?