måndag 9 februari 2009

OPI La Paz-itively Hot


Idag när jag var på Salongen för att fixa naglarna var jag sugen på något riktigt knalligt Barbierosa, valet föll till slut på OPI La Paz-itively Hot. Hur läckert som helst!

söndag 8 februari 2009

Vinylmanikyr


Visst påminner det lite om 80-talets vinylskivor med skrikiga neonfärger på omslaget? Jag ska inte ta äran åt mig, nej, idén fick jag av FizzIvy som hade lackat sina naglar så snyggt. Som grund använde jag OPI's Black Onyx, ett svart cremelack som med lite teknik blir bra redan vid första lagret, men som för en oerfaren mörklacksmålare blir snyggare vid två. Från tumme till lillfinger: OPI That's hot! China Glaze Shower Together, OPI The "it" Color, OPI Greenwich Village, Zoya Kylie.
Alla OPI-lack kommer från Mod About Brights-kollektionen. Ett tips när man gör en sån här färgstark manikyr är att ta i med färg sådet verkligen syns, det blir snyggast så, och glöm inte måla det färgade lacket på kanten av tippen så inget svart lyser igenom. Ett snabbtorkande överlack är ett absolut måste, eftersom man behöver ganska många lager av det färgade lacket. En ursnygg lösning om man vill vara både diskret och färgglad.

//Bella (http://saintbellabeauty.blogspot.com)

OPI Tickle my France-y


När OPI släppte sin franska kollektion förra hösten skulle jag ha två. You Don’t Know Jaques och Eif-fel for this Color. Inga fler. Men, sen såg jag alla läckra swatcher på olika nagellacksbloggar och listan på lack jag ville ha blev längre och längre. Nu tror jag att mer än hälften av färgerna som släpptes i den kollektionen hamnat i min nagellackslåda. Det här är en av de mer otippade av dem.
Tickle my France-y är ett sådant där obestämbart, beigeaktigt lack som jag normalt sett inte skulle lockas av. Jag misstänker att det var en tjusig swatch hos The Polish Addict som fick mig att klicka hem den men säker är jag inte längre. Hur som helst, det är mitt och jag har använt det en gång tidigare. Jag tyckte inte om det då och jag tycker, helt ärligt, inte om det nu heller.
Färgen påminner mig om plåster eller stödstrumpor. En hudig beige med sjukhusvibb. Nej, inte något för mina naglar. Dessutom är det ett av dessa lack som nog ska vara skirt men jag hatar att se kanten mellan nagel och tipp i de allra flesta lack, som detta, så det stör mig att jag inte kan bygga på färgen tills den blir täckande. Eller kan, jag antar att fyra lager skulle fixa det, men det orkar ja inte med. Här är det två lager lack och överlack från Poshé. Mina naglar ser smutsiga och ofräscha ut i den här nyansen. Sen är det nog ett lack som kan vara underbart på andra, t. ex The Polish Addict, som har en annan hudton och är på själva nagelplattan. Kanske. Min manikyr fick i alla fall inte leva länge så här. Nej, den målades snabbt över med ett annat lack och chansen att Tickle my France-y kommer fram fler gånger är nog minimal…