måndag 19 maj 2008

Klara, färdiga, fötter!


Nu är det snart sandaldags och fötterna behöver lite extra omvårdnad efter en lång höst och vinter instoppade i varma skor.

Pedikyr är ett ord som många förknippar med lyx, men det behöver inte alls kosta mycket och den behöver inte heller utföras på en salong. Du fixar lätt en avkopplande pedikyr hemma!

Börja med ett varmt fotbad. Använd ett väldoftande fotsalt eller en olja för att mjuka upp huden. Sitt så länge du har tid, eller det känns behagligt - men tio minuter bör du åtminstone ge det.

Klipp naglarna, rakt av för att undvika nageltrång - men runda sen gärna kanterna lite med en nagelfil. Putta försiktigt tillbaka nagelbanden, har du mycket överflödigt nagelband kan du applicera en nagelbandsremover och sedan skonsamt gnugga bort det med en frottéhanduk.

Massera fötterna med en fotskrubb, detta exfolierar huden och får fart på blodcirkulationen. Skölj av och fila sedan bort ev förhårdnader.

Smörj fötterna med en svalkande fotlotion om de lätt blir varma eller trötta, eller välj en fetare kräm om huden är torr och behöver lite extra vård.

"Nakna" tånaglar i öppna skor är ofta inte särskilt snyggt. Man gör naturligtvis som man vill, men även om man inte vill ha färg så kan ett enkelt lager i något skirt rosa verkligen fräscha upp!

Doppa en tops i nagellacksremover och dra lätt över naglarna innan du börjar, lacket har svårt att fästa om nageln är lite fet av krämen. Grunda med baslack, detta är särskilt viktigt om du tänker dig en mörkare eller knallig färg - då naglarna lätt missfärgas. Två lager färg och ett bra topplack gör susen för hållbarheten! Använd ett snabbtorkande topplack så är du klar på ett kick.

Tipsigt! Har du lackat utanför? Bry dig inte om det, när du duschat nästa morgon så låter du fossingarna få en extra omgång av strålen, sen är det bara att gnugga bort färgen som hamnat på huden med handduken!

//Rouaa & Helena

Inga kommentarer: