söndag 28 september 2008

Nails Inc


Vad tror ni om hösten/vintern 08 från Nails Inc? Är det en kollektion som lockar?
  • Savile Row - dark glossy plum
  • Jermyn Street - soft taupe
  • Dover Street Market - glossy deep purple
  • Broadwick Street - metallic burgundy red

Kollektionen kan köpas i ett set om alla fyra på HqHair för £20.00


lördag 27 september 2008

IsaDora Spellbound Black


När jag lackade om igår kväll föll valet på IsaDoras Spellbound Black med sitt otroligt tjusiga havsgröna skimmer. Basen är svart och skimret är verkligen subtilt, men man kan ändå även på lite avstånd se att det här är något utöver det vanliga. Ett lack helt i min smak!

Fast det är allt lite bökigt att greppa de där fyrkantiga klumpiga penslarna, IsaDora borde tänka om där.

fredag 26 september 2008

IsaDora Hot Stuff!

IsaDoras minikollektion Hot Stuff! trend 2008 innehåller bl a tre urtjusiga nagellack. Alla har en mörk bas och massor med subtilt skimmer, inte helt olikt vissa av lacken från China Glazes höstkollektion.
Spellbound Black var första av de tre som jag la vantarna på, otroligt snyggt med sitt havsgröna skimmer, ni förstår att jag snart insåg att jag behövde de återstående lacken också.
Sapphire känns mer "blått" än jag väntat mig. Helt klart ett snyggt lack, men inte helt orginellt.
Lite swatches i olika ljus. Tipparna är målade i två lager, Sapphire fick jag bättra på lite då det blev rätt ojämnt, de båda andra var lättare att applicera.


måndag 22 september 2008

snabbt byte

Det blir ett snabbt lackbyte även med Orlys Golden Maharaja tyvärr. Bara en anings bättre hållbarhet än Star of Bombay, jag lackade på eftermiddagen i lördags och i morse (måndag) flagade flera av naglarna rejält - en besvikelse måste jag säga.

söndag 21 september 2008

Essie Tomboy no more

Ett vinrött lack som verkligen syns är Essies Tomboy No More. Ett fint cremelack med en högblank yta. På denna bild ser ni Tomboy No More på mina naglar i 3 lager. Det är inte fullt så täckande, och det är rätt svårt att få det att torka. Det tog mig rätt länge att få det att torka på egen hand. Inget överlack använde jag för att verkligen känna och se hur lacket beter sig. Ett fint lack för den som har tid!









/Rouaa

lördag 20 september 2008

Orly Golden Maharaja


Golden Maharaja är en riktig pärla ur Orlys höstkollektion. Lite svårapplicerad, men ack så snygg!
Mellan Lasso my heart och denna manikyr har jag burit Orlys Star of Bombay, men den var en riktig besvikelse. Jag hann inte fota precis efter att jag lackat för jag skulle iväg på kvällen, men tänkte fixa swatches morgonen därpå. Redan över natten hade lacket hunnit spricka på fler stället och flagat på några tippar. Urtrist på en så snygg liten sak. Nu får vi verkligen hålla tummarna för att Golden Maharaja sitter bättre.

måndag 8 september 2008

ChG Lasso My Heart


(Övre bilden tagen i naturligt dagsljus, nedre vid lampa inomhus)

Senaste manikyren rök rätt kvickt, nyansen är väldigt söt men lacket i sig blev snabbt fullt av trista jack och repor. Omlackning gjordes med China Glaze Lasso My Heart från höstkollektionen Rodeo Diva, urtjusigt om man får säga det själv!

söndag 7 september 2008

Remover dispenser


Jobbar man med naglar så är det här inget konstigt alls, en pumpbehållare för nagellacksremover i frostat glas. Det här är kanske inget man i första hand tänker sig för hemmabruk, men jag vill verkligen slå ett slag för denna lilla tingest.

Nu ska vi nörda till det ordentligt här! Du behöver en remover dispenser för att:

1. Den är ergonomisk. Det är en mer naturlig rörelse för handen att trycka nedåt (lägg en bomullsrondell på munstycket och tryck så sugs remover upp i den), än att vrida åt sidan som du får göra för att hälla remover på nyss nämnda rondell. Ja, jag sa ju att det skulle bli nördigt :)

2. Det går åt mindre remover eftersom det inte är någon risk att du råkar hälla på mer än du behöver.

3. Mindre slabb och färre olyckor. Har du råkat hälla ut några droppar remover på en yta du inte borde någongång? Det har jag... ett nyrakat ben t ex, ouch.

Viktigt att tänka på är att köpa rätt dispenser. Det finns en hel del på marknaden (enl min nageltekniker) som har ett för dåligt snäpplock. Om inte locket håller ordentligt tätt så dunstar det du har i behållaren. Jag tog det säkra före det osäkra, och bad helt enkelt salongen jag går på att beställa hem ett ex av den de själva använder, åt mig.

Rodeo Diva #1 - swatches


Uppifrån och ner ser vi Golden Spurs, Prize Winning Mare , Yee-Haw!, Lasso My Heart, Side-Saddle och Wagon Trail.

lördag 6 september 2008

Wet n' Wild - Beautiful in Bronze

ChG Rodeo Diva #1







Och vinnaren är...

Grattis Therese Stålarm, du vann Milk Made Velveteen Hand Creme från Cake!

torsdag 4 september 2008

ChG Golden Spurs


Mina naglar är i ett sorgligt skick, men det ser man väl knappt när de pryds av den här lilla godbiten från China Glaze höstkollektion, Golden Spurs :)

Lacket är inte helt lätt att applicera, det har en tendens att lägga sig lite tjockt på tipparna vilket gör att färgen blir mörkare där och med denna typ av nyans så ser det lätt lite skitigt ut. Men det är helt klart ett lack värt att jobba lite med.